Wat is geloven

In de kerkdiensten in de Marekerk zoeken we de verbinding van het geloof met het dagelijks leven.
Datum08-11-2020
Sprekerds. T. Jacobs
BijbelRomeinen 18:18-28

Op zondag 8 november ging de preek over Romeinen hoofdstuk 8 uit de bijbel:
18 Want ik ben ervan overtuigd dat het lijden van de tegenwoordige tijd niet opweegt tegen de heerlijkheid die aan ons geopenbaard zal worden.
19 Met reikhalzend verlangen immers verwacht de schepping het openbaar worden van de kinderen van God.
20 Want de schepping is aan de zinloosheid onderworpen, niet vrijwillig, maar door hem die haar daaraan onderworpen heeft,
21 in de hoop dat ook de schepping zelf zal bevrijd worden van de slavernij van het verderf om te komen tot de vrijheid van de heerlijkheid van de kinderen van God.
22 Want wij weten dat heel de schepping gezamenlijk zucht
24 Want in de hoop zijn wij zalig geworden. Hoop nu die gezien wordt, is geen hoop. Immers, wat iemand ziet, waarom zou hij dat nog hopen?
25 Maar als wij hopen wat wij niet zien, dan verwachten wij het met volharding.
28 En wij weten dat voor hen die God liefhebben, alle dingen meewerken ten goede, voor hen namelijk die overeenkomstig Zijn voornemen geroepen zijn.

De spreker, dominee Jacobs, leest in dit fragment een stukje voor uit het boek van professor J. Muis ‘Onze Vader’ en gaat in op de vraag: ‘Wat is geloven?’