Tevreden zijn met wat je hebt

In de kerkdiensten van de Marekerk zoeken we de verbinding van het geloof met het dagelijks leven. Regelmatig komen levensvragen aan de orde. Luister mee naar dit fragment en laat je inspireren! Je kunt ook de hele kerkdienst luisteren, dan hoor je nog meer over dit thema en ook bijpassende liederen en gebeden.
Datum31-01-2021
Sprekerds van den Berg
BijbelSpreuken 30:7-9

Op zondag 31 januari ging het over Spreuken 30: 7 'Twee dingen heb ik van U gevraagd, onthoud ze mij niet, voordat ik sterf: 8 Houd valsheid en leugentaal ver van mij. En: geef mij geen armoede of rijkdom, voorzie mij van het mij toegewezen deel aan brood. 9 Anders zou ik, verzadigd, U verloochenen en zeggen: Wie is de HEERE? of anders zou ik, arm geworden, stelen, en de Naam van mijn God aantasten.'

De spreker, dominee van den Berg, vertelt over matigheid. Het is belangrijk dat we genoegen nemen met wat we hebben. Matigheid om de wereld om ons heen niet uit te buiten en onszelf uit te putten. Heeft de pandemie ons wat dat betreft aan het denken gezet? Om het leven ook in het vervolg te matigen?