Waarom is er in de kerkdiensten zoveel hetzelfde?

In de kerkdiensten van de Marekerk zoeken we de verbinding van het geloof met het dagelijks leven. Regelmatig komen levensvragen aan de orde. Luister mee naar dit fragment en laat je inspireren! Je kunt ook de hele kerkdienst luisteren, dan hoor je nog meer over dit thema en ook bijpassende liederen en gebeden.
Datum17-01-2021
Sprekerds. T. Jacobs
BijbelGenesis 15:8

Zondag 17 januari, stond Abraham centraal. Hij wordt de vader van de gelovigen genoemd, dat betekent niet dat hij een supergelovige was, ook hij had zijn twijfels.

Genesis 15: 8 ‘Hij zei: Heere HEERE, waardoor zal ik weten dat ik het in bezit zal krijgen?’

In de kerk is veel herhaling, zowel de handelingen als een deel van de uitspraken zijn in iedere dienst hetzelfde. Deze rituelen zijn waardevol, omdat van deze herhaling juist ook een bemoediging uitgaat, God wil ze steeds opnieuw gebruiken om ons aan te spreken.

Geloven in God is het mooiste wat er is, maar niet altijd makkelijk. Iedereen heeft zijn vragen en twijfels. Maar door alles heen wil God steeds herhalen dat Hij voor ons zorgt en bij ons is. Dat hebben we nodig, het bemoedigd ons.