Orgelconcert

Concertserie

Adriaan Hoek studeerde orgel en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium waar hij in 2016 summa cum laude afstudeerde als Master of Music. Vanwege deze prestatie werd hem de Hartman Award toegekend voor verdere ontplooiing als uitvoerend musicus. Hij vervolgde zijn studie aan de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg voor zijn diploma Konzertexamen. Hiervoor studeerde hij in 2018 met de hoogste onderscheiding af. Zijn docenten waren Pieter van Dijk en Wolfgang Zerer. Daarnaast volgde hij nog twee jaar privélessen bij Kees van Eersel. Momenteel studeert hij nog voor zijn postgraduaat soloist classical mucic aan de Hogeschool in Gent bij Ignace Michiels. De focus ligt hier bij de symofnische muziek.

Adriaan won acht eerste prijzen op internationale orgelconcoursen in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Italië en Amerika. Vanwege zijn prestaties op het International Schnitger Organ Competition te Alkmaar (2015) en de ‘’Grand Prix d’ECHO in Treviso (Italië 2018) mocht hij zich zowel in 2016 als 2018 ‘’The Young ECHO Organist of the Year’’ noemen.

In de afgelopen jaren concerteerde Adriaan in diverse prestigieuze series in binnen- en buitenland. Naast internationaal concertorganist, is Adriaan sinds 2015 als cantor-organist verbonden aan het Ikazia Ziekenhuis te Rotterdam en sinds 2022 aan de Marekerk te Leiden. Daarnaast in is hij actief als dirigent en begeleider van diverse koren, ensembles en orkesten.

Adriaan speelt graag de hele breedte van het orgelrepertoire, van middeleeuwse tot 21e eeuwse muziek en alles daar tussenin. Daarnaast combineert hij het orgel graag met andere musici.