Zaterdagmiddagconcerten

Regelmatig organiseert de Marekerk concerten op zaterdagmiddag. De Marekerk is vanaf 13.30 uur open voor bezichtiging geopend. De concerten beginnen om 16.00 uur. De concerten duren ongeveer drie kwartier en zijn toegankelijk voor iedere muziekliefhebber. De toegang is gratis. Aan de uitgang wordt gecollecteerd.

Wilt u op de hoogte blijven van concerten in de Marekerk? Stuur dan een e-mail naar en vermeld in de onderwerpregel ‘opgave concertberichten Marekerk’ of geef u hieronder op voor de nieuwsbrief of abonneer u via facebook op de facebook-updates.

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met de muziekcommissie via . De Marekerk wordt regelmatig verhuurd voor concerten. Voor meer informatie over deze concerten klik hier.

Op 26 oktober speelt Bas de Vroome orgel en Lianne Visser viool in de Marekerk

Zaterdagmiddag 26 oktober bespeelt Bas de Vroome het orgel in de Marekerk. Samen met violiste Lianne Visser spelen ze werken van J.S. Bach. Het concert begint om 16 uur. De toegang is vrij. Na het concert wordt er gecollecteerd.

Het programma

J.S. Bach (1685)

• Pastorale F-dur BWV 590
  • Sonate c-moll BWV 1017
    Largo
    Allegro
    Adagio
    Allegro
  • Präludium Es-dur BWV 552

Bas de Vroome

Foto bas de vroome
Bas de Vroome (1962) studeerde vanaf 1974 bij Jacques van Oortmerssen en vanaf 1980 bij Piet Kee en Klaas Bolt orgel en kerkmuziek aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam waar hij in 1986 summa cum laude afstudeerde. Vervolgens studeerde hij beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool bij Todd Fair en Arie Abbenes waar hij cum laude afstudeerde. Hij won 8 eerste en tweede prijzen bij nationale en internationale orgelconcoursen, o.a. te Deventer, Nijmegen, St. Albans en Roeselare. In 1994 won hij het 2e internationale beiaardconcours te Groningen. Sindsdien jureert hij regelmatig bij concoursen.

Hij is beiaardier in Vlaardingen, Rijnsburg, Naaldwijk, Wateringen, De Lier en Spijkenisse en houdt zich al vele jaren intensief bezig met schoolprojecten om de beiaard onder de aandacht van kinderen te brengen. Bas de Vroome is als organist verbonden aan de PKN te Delft en als zodanig hoofdorganist van de Oude en Nieuwe Kerk waar hij de 4 fraaie historische orgels bespeelt. In de Nieuwe Kerk speelde hij bij de bijzettingen van ZKH Prins Claus, Prinses Juliana en Prins Bernhard en in de Oude Kerk de trouwdienst van Prins Friso en Prinses Mabel.
Sinds 1994 is Bas de Vroome samen met Ben van Oosten, Aart Bergwerff en Hayo Boerema verbonden als hoofdvakdocent orgel aan het Rotterdams Conservatorium waar hij ook de vakken vakdidaktiek en basso continuo geeft. Hij maakte 12 CD’s waaronder een integrale opname van de werken van Hugo Distler.
Recentelijk behaalde hij zijn Artist Diploma klavecimbel bij Fabio Bonizzoni aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Lianne Visser

Foto LianneVisser
Lianne Visser (1995) is een gedreven violist, die graag grenzen verlegt en de horizon verbreedt. Ze studeerde klassiek viool op Codarts, hogeschool voor de kunsten te Rotterdam. Haar eindexamen-recital voor de Bachelor of Music behaalde ze cum laude. Momenteel doet ze haar eindonderzoek naar hoe een klassiek violist gebaat is bij jazz-improvisatie, en combineert ze dat met het halen van haar lesbevoegdheid.

Ze begon haar vioollessen op 7­-jarige leeftijd bij Irina Podskrebko. Vanaf 13-jarige leeftijd vervolgde ze de vioollessen bij Gerrit van Putten – die haar tijdens haar atheneum coachte voor de vooropleiding. In de vooropleiding studeerde ze bij Natasja Morozova, waarna ze haar Bachelor of Music startte bij hoofdvakdocent Andràs Czifra. Ook volgde ze regelmatig lessen bij Benzion Shamir.

Tijdens haar bachelor vormde ze onder andere een pianotrio, een hoorntrio, een stijkkwartet (als altviolist) en een vioolduo; en volgde met in deze samenstellingen lessen bij respectievelijk Sander Sittig, Nancy Braithwaite, Gijs Kramers, Benzion Shamir en Andràs Czifra. Verder volgde ze orkestlessen bij Itamar Shimon en Letizia Sciarone. In orkestprojecten speelde ze onder andere met Yannick Nezet-Seguin, Holland Baroque onder leiding van Judith Steenbrink, Tim Kliphuis, Gordan Nikolic, Arie van Beek, Hans Leenders, Jaqcues van der Steen en Mark Warman (op het IFFR). Lianne volgde alvioollessen bij Karin Dolman, deed minors orkestdirectie bij Hans Leenders en volgt het educatieminor-traject. Tijdens de zomer van 2016 en 2017 was ze respectievelijk (vervangend) concertmeester en aanvoerder tweede violen in het Jong Metropole project van NJO, met dirigenten Jules Buckley en Christian Elsässer. Ook speelde ze improvisatie-solo’s in het Tim Kliphuis Orchestra-project van NJO. Verder remplaceerde ze herhaaldelijk bij het Metropole Orkest onder leiding van Vincent de Kort tijdens de Avond van de Filmmuziek in het Concertgebouw Amsterdam. Sinds 2015 werkt ze als violist voor het Ars Musica Orkest, en is ze actief als viooldocent en coach.

Lianne speelt op een Paul Hilaire viool uit 1962, haar ter beschikking gesteld door het Gagliano Muziekinstrumentenfonds.