Zaterdagmiddagconcerten

Regelmatig organiseert de Marekerk concerten op zaterdagmiddag. De Marekerk is vanaf 13.30 uur open voor bezichtiging geopend. De concerten beginnen om 16.00 uur. De concerten duren ongeveer drie kwartier en zijn toegankelijk voor iedere muziekliefhebber. De toegang is gratis. Aan de uitgang wordt gecollecteerd.

Wilt u op de hoogte blijven van concerten in de Marekerk? Stuur dan een e-mail naar en vermeld in de onderwerpregel ‘opgave concertberichten Marekerk’ of geef u hieronder op voor de nieuwsbrief of abonneer u via facebook op de facebook-updates.

Nieuwsbrief

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met de muziekcommissie via . De Marekerk wordt regelmatig verhuurd voor concerten. Voor meer informatie over deze concerten klik hier.

Op 31 augustus bespeelt Gijs Boelen het orgel in de Marekerk

©Adrienne Korzilius

Zaterdagmiddag 31 augustus bespeelt Gijs Boelen het orgel in de Marekerk. Het concert begint om 16 uur. De toegang is vrij. Na het concert wordt er gecollecteerd.

Het programma

Samuel de Lange sr. (1811-1884)
Fantasie-Sonate Nr.2
– Maestoso
– Andante
– Allegro con fuoco – Moderato

Christian Friedrich Ruppe (1753-1826)
Uit: 18 Pièces pour l’Orgue ou Piano-forte
– Nr.13 Aria (Adagio un poco Andante)
– Nr.15 Largo Grave
– Nr.16 Fuga (Allegro)

Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621)
Echo Fantasia in d

Gijs Boelen (geb.1984)
Moto Ostinato

Gijs Boelen

Gijs Boelen (Amsterdam, 1984) beluisterde op vijfjarige leeftijd het monumentale orgel van de Grote of Sint Bavokerk in Haarlem tijdens een concert, en mede hierdoor is zijn passie voor muziek ontstaan. Spoedig daarna is hij zich gaan ontplooien als uitvoerend en scheppend kunstenaar. Hoewel hij in essentie autodidact is, volgde Gijs Boelen jarenlang lessen van verschillende docenten in orgel- en pianospel en in muziektheorie. Hij voltooide een hoofdvak orgelstudie aan het Conservatorium van Amsterdam. Als uitvoerend musicus won hij prijzen tijdens diverse nationale en internationale concoursen. Na zijn afstuderen is Gijs Boelen zich sterker bewust geworden van zijn liefde voor volkscultuur en voor het zelf creëren van muziek, en dit heeft geresulteerd in een reeks eigen bewerkingen en composities. Daarnaast brengt hij graag muziek onder de aandacht die volgens hem ten onrechte onderbelicht is gebleven, zoals werken van Nederlandse bodem. Voor meer informatie: www.gijsboelen.nl.