Zaterdagmiddagconcerten

Regelmatig organiseert de Marekerk concerten op zaterdagmiddag. De Marekerk is vanaf 13.30 uur open voor bezichtiging geopend. De concerten beginnen om 16.00 uur. De concerten duren ongeveer drie kwartier en zijn toegankelijk voor iedere muziekliefhebber. De toegang is gratis. Aan de uitgang wordt gecollecteerd.

Wilt u op de hoogte blijven van concerten in de Marekerk? Stuur dan een e-mail naar en vermeld in de onderwerpregel ‘opgave concertberichten Marekerk’ of geef u hieronder op voor de nieuwsbrief of abonneer u via facebook op de facebook-updates.

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met de muziekcommissie via . De Marekerk wordt regelmatig verhuurd voor concerten. Voor meer informatie over deze concerten klik hier.

Op 29 juni bespeelt Willem van Twillert het orgel in de Marekerk

foto wassenaar totaalbeeld orgel

Zaterdagmiddag 29 juni bespeelt Willem van Twillert het orgel in de Marekerk. Het concert begint om 16 uur. De toegang is vrij. Na het concert wordt er gecollecteerd.

Het programma

Jean-Philippe Rameau (1683-1764)
a) Ouverture ‘Les Indes galantes’
b) Danse des Sauvages
Arr. voor orgel Yves Rechsteiner

George Frideric Händel (1685-1759)
Eternal source of light divine
Uit: Ode for the Birthday of Queen Anne (HV 74)
Arr. voor orgel WvT

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
CONCERTO C-Dur (BWV 595)
Naar het eerste deel van een concert van Johann Ernst Prinz von Sachsen-Weimar

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)
Kerksonate Es-Dur (KV67)
Arr. voor orgel Zsigmon Szatmary

Franz Schubert (1797-1828)
Gute Nacht
Uit Winterreise Opus 89 (D911)

Antonin Dvořák (1841-1904)
Lento uit Strijkkwartet nr. 12 in F majeur, opus 96, bijgenaamd Het Amerikaanse

Franjo Ducan (1874-1948)
Toccata (1894)

Biografie

Organist en componist Willem van Twillert (1952) is dit jaar veertig jaar verbonden aan de Johanneskerk te Amersfoort.
Hij kreeg zijn opleiding aan het Amsterdamse Sweelinck Conservatorium bij Piet Kee orgel en Willem Brons piano en won diverse internationale prijzen.
Naast het uitvoeren van werken van bekende en minder bekende componisten van de 16e eeuw tot hedendaags, heeft hij zich toegelegd op het componeren van voorspelen voor psalmmelodieën voor amateur-organisten.
In zijn concertante orgelwerken speelt virtuositeit meer een rol.
Willem schreef ook diverse instrumentale en vocale werken waaronder “Branches of Singularity” voor orkest, uitgebracht door Parmarecordings in de U.S.A. en recent zijn Cantate “Rust en Verwondering” in opdracht, voor het 400 jarig bestaan van de Remonstrantse gemeente.
Van Twillert bewerkt ook voor orgel zoals het “Lento” uit het “Amerikaanse” strijkkwartet van Dvorak en Gute Nacht van Schubert bewijzen in dit concert.
Op zijn youtube kanaal zijn regelmatig nieuwe opnamen te beluisteren en te zien; ook zogenaamde “improvisetta’s” want Van Twillert laat graag alle registers van een orgel horen, als hij kans krijgt het te bespelen.