Zaterdagmiddagconcerten

Regelmatig organiseert de Marekerk concerten op zaterdagmiddag. De Marekerk is vanaf 13.30 uur open voor bezichtiging geopend. De concerten beginnen om 16.00 uur. De concerten duren ongeveer drie kwartier en zijn toegankelijk voor iedere muziekliefhebber. De toegang is gratis. Aan de uitgang wordt gecollecteerd.

Wilt u op de hoogte blijven van concerten in de Marekerk? Stuur dan een e-mail naar en vermeld in de onderwerpregel ‘opgave concertberichten Marekerk’ of geef u hieronder op voor de nieuwsbrief of abonneer u via facebook op de facebook-updates.

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met de muziekcommissie via . De Marekerk wordt regelmatig verhuurd voor concerten. Voor meer informatie over deze concerten klik hier.

Pergolesi’s Stabat Mater in de Marekerk op zaterdag 28 maart gaat niet door

De kerken in Leiden blijven t/m 31 maart gesloten. Daardoor kan het concert niet plaatsvinden. We hopen het concert te kunnen verplaatsen. We houden u via deze pagina op de hoogte.

“De Moeder stond door smart bevangen en met tranen langs haar wangen waar haar zoon gekruisigd hing”
Zo begint het Stabat Mater van Pergolesi, naar de vertaling van Willem Wilmink.

Pergolesi’s Stabat Mater wordt zaterdag 28 maart om 16 uur uitgevoerd. De solisten zijn Caroline Stam – sopraan en David Cohen – countertenor. Medewerking wordt verleend door een strijkensemble van het Brederode Consort onder leiding van Henk Gijzen.

De toegang is vrij. Na afloop houden we een deurcollecte.

20200328_v2