Welkom in de Marekerk

Voel je je thuis in de Marekerk?

Kennismaken

Er zijn verschillende activiteiten voor mensen die zich bij onze gemeente willen aansluiten. Er is een speciaal team dat je alles kan vertellen over de wijkgemeente, de zondagse kerkdiensten en andere activiteiten. We kunnen zonder enige verplichting bij je op bezoek komen, of je kunt een gesprek hebben met een ouderling of de wijkpredikant. Ook zijn er een aantal keer per jaar welkomstavonden. Neem contact met ons op via welkom@marekerk.nl

Belijdeniscatechese

Wist je dat er jaarlijk in september een nieuw seizoen start van de Belijdeniscatechese? Onze wijkpredikant ds Ton Jacobs kijkt er altijd weer naar uit om deze groep te mogen begeleiden ter voorbereiding op de Belijdenisdienst op Palmzondag. De groep komt bij elkaar in het Marehuis (Oude Vest 61) van 19.30 – 21.00 uur. Een seizoen lang iedere dinsdagavond. Op de belijdeniscatechese behandelt hij de 3 G's en de sacramenten: Het geloof (de 12 artikelen van het geloof), het gebed (het Onze Vader), het gebod (ethiek) en de sacramenten doop en avondmaal. Er wordt gewerkt aan de hand van het boekje Hou(d)vast van de HGJB. Daarnaast brengt hij een aantal artikelen in die passen bij het desbetreffende onderwerp.
Iedereen is hierbij van harte uitgenodigd om mee te doen met deze 'cursus'. Je hoeft aan het begin nog niet te weten of je wel/niet aan het einde op Palmzondag belijdenis van het geloof wil afleggen. Weet je welkom! en stuur hem een mail als je mee wilt gaan doen (dstjacobs@gmail.com)

Inschrijven

Wil je je bij de gemeente aansluiten? Dan kun je je inschrijven. Het maakt niet uit waar je woont, of dat nu in een andere Leidse wijk is of buiten de stad. Omdat de Marekerk een heel eigen positie heeft binnen de Protestantse Gemeente Leiden, is iedereen welkom.
Neem voor inschrijving of meer informatie contact op met de scriba.

Registreren

Je kunt je ook alleen laten registreren als iemand die zich betrokken voelt bij de Marekerk en op de hoogte gehouden wil worden. Dit kan naast een lidmaatschap van een andere wijkgemeente.
Dat kun je doen (als je nog niet kunt inloggen) door bovenin het scherm te klikken op Mijn Marekerk en vervolgens onder het kopje Blijf op de hoogte via de button een registratie aan te vragen. Die aanvraag wordt dan in behandeling genomen.