Vacature organist Marekerkgemeente

Cantor-organist gezocht!

De Marekerkgemeente is een van de vijf wijkgemeenten van de Protestantse Gemeente Leiden. Tweemaal per zondag komt de gemeente bijeen in de monumentale Marekerk. De gemeente staat in de gereformeerde traditie van de PKN en typeert zichzelf als 'modern orthodox'. De kerkelijke achtergrond van de gemeenteleden is divers, maar de onderlinge verbondenheid is groot.

In verband met de pensionering van onze vorige cantor-organist zijn wij op zoek naar een nieuwe cantor-organist die zich thuisvoelt bij onze kerkelijke gemeente, daar graag onderdeel van wil uitmaken en de muzikale aspecten van de erediensten op hoogwaardig niveau verzorgt dan wel ondersteunt.

Op deze pagina vindt u meer informatie over de vacature. Heeft u verder nog vragen? Dan kunt u ons natuurlijk altijd benaderen.

om direct te solliciteren via e-mail.

Wat verwachten wij?

• Je bezit een bevoegdheidsverklaring orgel op minimaal niveau-II.
  • Je bezit een bevoegdheidsverklaring cantoraat op minimaal niveau-II, of bent bereid die op termijn te halen.
  • Je weet de psalmen en gezangen op inspirerende wijze te vertolken middels muziek uit verschillende stijlperiodes en eigen improvisaties.
  • Je hebt een brede muzikale interesse en ambitie, waarbij je ook kansen ziet om iets moois te doen met de lichtere vormen van kerkmuziek die bijvoorbeeld in onze jeugddiensten en missionaire diensten klinken.
  • Je hebt aantoonbare communicatieve vaardigheden om vanuit verscheidene rollen bij te dragen aan de kerkmuziek, onder andere door in een coachende rol muzikale initiatieven vanuit de gemeente te ondersteunen.
  • Je bent bereid om het kerkkoor MareVocale, dat door ziekte van onze oud-musicus is opgehouden te bestaan, nieuw leven in te blazen en de muzikale leiding op je te nemen.
  • Je denkt als lid van de nog in te stellen liturgiecommissie mee over de vormgeving van de eredienst in onze gemeente.
  • Je neemt binnen de concertcommissie de rol van artistiek adviseur op je om zo de kwaliteit van het programma te waarborgen.

Wat bieden wij?

• Je speelt op een monumentaal 3-klaviers orgel in een 17de-eeuws kerkgebouw met een prachtige akoestiek dat zich uitstekend leent voor concerten.
  • Je krijgt een aanstelling en honorering volgens de Generale Regeling voor Kerkmuziek van de PKN, functie-niveau II.
  • De aanstelling voor het deel 'organist' betreft 7.2 uur/week en is voor 1 jaar, met de intentie deze om te verlengen in een aanstelling voor onbeperkte tijd.
  • De aanstelling voor het deel 'cantoraat' betreft 1.8 uur/week en is voor 1 jaar, met de intentie deze te verlengen met nog een jaar. Zodra blijkt dat het koor voldoende stabiel is, kan ook deze aanstelling omgezet worden in een aanstelling voor onbeperkte tijd.
  • De aanstelling van de cantor-organist zal op een gepaste manier in de kerkdienst bekrachtigd worden.

Voor meer informatie:

Kerkkoor

Voor een indruk van het kerkkoor dat tot enkele jaren geleden bestond, kunt u de volgende fragmenten luisteren via Soundcloud:

Bijzondere diensten

Om een indruk te krijgen van de muziek die tijdens de zogeheten 'bijzondere diensten' klinkt, kunt u onder andere naar deze diensten op ons YouTube-kanaal luisteren:

Generale regeling

Meer informatie over de arbeidsvoorwaarden voor kerkmusici, de Generale Regeling en diverse salarisberekeningen vindt u op de website van de PKN.