Muziekgroep

De Marekerkgemeente kenmerkt zich door veel muziek, waarbij zowel professionele als amateur-musici de ruimte krijgen om hun gaven en talenten in te zetten.

Er is een breed scala aan muzikale stijlen en activiteiten. Een daarvan is de Muziekgroep.
 

Samenstelling

De muziekgroep bestaat uit een wisselende samenstelling van zangers en een variabel combo.
Het combo bestaat regelmatig uit piano, gitaar, dwarsfluit, klarinet, basgitaar, gitaar en percussie. Maar de groep staat altijd open voor nieuwe instrumenten en nieuwe deelnemers.
De zangers zijn ook niet beperkt tot een select gezelschap. Instroom vanuit alle leeftijden is mogelijk.
 

Oefenen

De groep oefent met de beschikbare deelnemers gezamenlijk tweemaal ter voorbereiding van een Jeugd- of Alphadienst. Meestal is dit na de ochtenddienst een week vóór de uitvoering plus een oefening voorafgaande aan de uitvoering.
De Jeugddiensten vinden plaats ca. 6x per jaar tijdens de ochtenddiensten van 10.00 uur en de Alphadiensten vinden ca. 6x per jaar plaats tijdens de middagdienst van 17.00 uur.

 

Organisatie

De coördinatie en leiding ligt in handen van enkele groepsleden.
Contactgegevens zijn te vinden op de besloten webpagina onder de Muziekgroep.


Stijl en liedkeuze

De liedkeuze en stijl wordt meestal gevonden in de sfeer van Sela, Psalmen van nu, of in bundels als Op Toonhoogte en Opwekking, of de gangbare liederen uit het Liedboek (Psalmen en Gezangen). Instrumentale intermezzo's en eigen nummers behoren ook tot de mogelijkheden.