Muziek in de Marekerk

De Marekerkgemeente kenmerkt zich door veel muziek, waarbij zowel professionele als amateur-musici de ruimte krijgen om hun gaven en talenten in te zetten.

Actuele concert

Er is een breed scala aan muzikale stijlen en activiteiten.

Het prachtige Garrels-orgel klinkt wekelijks tijdens de erediensten ter ondersteuning van de samenzang en wordt dan meestal bespeeld door de cantor-organist van de Marekerkgemeente, Adriaan Hoek.
Uiteraard wordt dit indrukwekkende orgel ook bespeeld tijdens unieke orgelconcerten (zie Concert-agenda).

De gemeente heeft verder het voorrecht een aantal zeer getalenteerde leden te hebben die bijvoorbeeld in de vakantieperiodes de erediensten op het orgel kunnen c.q. mogen begeleiden.
Het gelegenheidskoor MareVocale en het kinderkoor Marekidz leveren regelmatig een bijdrage aan speciale diensten.
Maar ook de muziekgroep die tijdens Jeugd- en Alphadiensten met zangers en een combo de samenzang ondersteunt en de verdere muzikale omlijsting verzorgt.

Concerten
Natuurlijk wordt het orgel ook regelmatig bespeeld tijdens concerten in de Marekerk.

 

De orgels
De Marekerk heeft twee orgels: het grote Garrelsorgel en een kistorgel (lees hier verder over de techniek van deze orgels...)

 

MareVocale
Onder de bezielende leiding van cantor-organist Adriaan Hoek wordt er met een wisselende samenstelling gerepeteerd voor en uitgevoerd op de hoogtijdagen van de kerkelijke agenda, zoals met Pasen en Kerst. (lees hier verder over de opzet en mogelijkheid tot deelname aan MareVocale...)

 

Marekidz
Kinderen vanaf 6 jaar zijn welkom op kinderkoor Marekidz. Regelmatig treedt Marekidz op in diensten van de Marekerk.
Om de week op de vrijdagavond van 18.00-18.45 uur repeteert Marekidz in het Marehuis, onder leiding van dirigente Mariska Wesselo (marekidzkinderkoor@gmail.com).

De organisatie ligt voornamelijk in handen van Mirjam Snoep, Hanneke Geluk en Annemaaike Brink.
Kom gerust een keertje kijken, luisteren of meedoen, of neem voor meer informatie contact op met een van de organisatoren of de dirigente.

 

Muziekgroep
De muziekgroep bestaat uit een wisselende samenstelling van zangers en een variabel combo. De groep staat altijd open voor nieuwe instrumenten en nieuwe deelnemers.
Lees hier verder voor meer informatie over de groepssamenstelling, liedkeuze, etc.