Inhoud van de diensten

De kerkdiensten kenmerken zich door gebed, zang – meestal onder begeleiding van het orgel – en uitleg over de Bijbel.
Een dienst duurt ongeveer 75 minuten. We lezen voornamelijk uit de Herziene Statenvertaling en zingen de psalmen en gezangen uit het Liedboek voor de Kerken 1973.

De ochtenddienst om 10.00 uur gaat meestal om de praktijk van het christen-zijn: wat geloven wij en waarom, en wat betekent dit praktisch? Tijdens deze dienst is er crèche voor de allerkleinsten. Ook is er kindernevendienst in 3 groepen voor de kinderen in de basisschoolleeftijd. Na de dienst is er gelegenheid om na- en bij te praten met koffie, thee en limonade.

De middagdienst om 17.00 uur staat meestal in het teken van de geloofsleer en is daardoor iets theoretischer dan de ochtenddienst. De predikant gebruikt dan vaak een van de belijdenisgeschriften (zoals de Heidelbergse Catechismus) als uitgangspunt.

Collecte moment

Aan het eind van elke dienst is er vóór het laatste lied een moment waarin er uitleg wordt gegeven over de drie verschillende doelen van de collectes.
Sinds begin 2020 bestaat de mogelijkheid uw bijdrage aan deze dienst der offerande (ook) digitaal te geven via de app Givt (meer info daarover via deze link).

Livestream en kerkomroep

Alle diensten van de Marekerk kan je volgen via ons YouTube-kanaal of via kerkomroep.nl (alleen audio).

Vervoer

Tijdens de ochtenddienst kan je tot 13.00 uur gratis parkeren in de Leidse binnenstad. Ben je slecht ter been en beschik je niet over eigen vervoer om naar de Marekerk te komen, dan kan je worden opgehaald. Meer informatie: 071-5899197.

Indien van toepassing

Bijwonen van de diensten in tijden van beperkende maatregelen

Indien er door het RIVM gestelde maatregelen gelden, zijn de kerkdiensten alleen bij te wonen door een maximaal aantal personen.
Je wordt vriendelijk verzocht je dan aan te melden via meevieren.nl/marekerkleiden
Per ochtenddienst is voor gemeenteleden aangegeven welke ‘achternamen’ uitgenodigd zijn, maar als gast mag je je sowieso aanmelden.
Voor de middagdienst mag iedereen zich aanmelden.
Meer informatie over de maatregelen in het kader van het coronavirus en aanpassingen rondom de kerkdiensten vind je in het gebruiksplan (het pdf-document kan je via deze link downloaden).