Inhoud van de diensten

De kerkdiensten kenmerken zich door gebed, zang – meestal onder begeleiding van het orgel – en uitleg over de Bijbel. Een dienst duurt ongeveer 75 minuten. We lezen voornamelijk uit de Herziene Statenvertaling en zingen de psalmen en gezangen uit het Liedboek voor de Kerken 1973.

De ochtenddienst om 10.00 uur gaat meestal om de praktijk van het christen-zijn: wat geloven wij en waarom, en wat betekent dit praktisch? Tijdens deze dienst is er crèche voor de allerkleinsten. Ook is er kindernevendienst in 3 groepen voor de kinderen in de basisschoolleeftijd. Na de dienst is er gelegenheid om na- en bij te praten met koffie, thee en limonade.

De middagdienst om 17.00 uur staat meestal in het teken van de geloofsleer en is daardoor iets theoretischer dan de ochtenddienst. De predikant gebruikt dan vaak een van de belijdenisgeschriften (zoals de Heidelbergse Catechismus) als uitgangspunt.

Alle diensten van de Marekerk kan je volgen via ons YouTube-kanaal of via kerkomroep.nl (alleen audio).

Bijwonen van de diensten in coronatijd

Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus zijn de kerkdiensten alleen bij te wonen door een maximaal aantal personen.
Je wordt vriendelijk verzocht je aan te melden via meevieren.nl/marekerkleiden
Per ochtenddienst is voor gemeenteleden aangegeven welke ‘achternamen’ uitgenodigd zijn, maar als gast mag je je sowieso aanmelden.
Voor de middagdienst mag iedereen zich aanmelden.
Meer informatie over de maatregelen in het kader van het coronavirus en aanpassingen rondom de kerkdiensten vind je in het gebruiksplan (het pdf-document kan je via deze link downloaden).

Vervoer

Tijdens de ochtenddienst kan je tot 13.00 uur gratis parkeren in de Leidse binnenstad. Ben je slecht ter been en beschik je niet over eigen vervoer om naar de Marekerk te komen, dan kan je worden opgehaald. Meer informatie: 071-5899197.