FAQ's


 • Het kan zijn dat je een van de Nieuwsbrieven: de Meeleefmail, de Weekbrief of de Mare48 niet in je Inbox ziet staan.

  Dat komt dat omdat de afzender (in dit geval no-reply@marekerk.nl) door jouw e-mailprogramma herkend wordt als Reclame of Spam.

  Soms helpt het om de afzender no-reply@marekerk.nl in je Contacten op te slaan, zodat het programma de afzender herkent als betrouwbaar.

  Kijk maar even onder Reclame of Spam en verplaats deze mail naar Inbox, of verwijder het ongewenste Label, of klik op Dit is geen spam, o.i.d.

 • Je wil graag zelf kunnen instellen welke Nieuwsbrieven (Mare48, Weekbrief, Meeleefmail) je per e-mail krijgt toegestuurd.

  Stap 1: log in op de site via Mijn Marekerk (het is niet [meer] mogelijk om dit in de mobiele app te regelen).

  Nu zijn er wel 3 wegen om op dezelfde plek terecht te komen, daarom leg ik alleen de eenvoudigste uit:

  Stap 2: Klik op jouw naam (boven de menu-balk).

  Stap 3: Kies in de lijst Mijn Gegevens (met het radertje erbij).

  Stap 4: Kies in de lijst Contactgegevens (met het envelopje erbij).

  Stap 5: Zet een Vinkje bij Nieuwsbrief bij Ja, ik wil een digitale nieuwsbrief ontvangen.

  Stap 6: Zet Vinkjes aan bij de Nieuwsbrieven die je voortaan wilt ontvangen. Haal het Vinkje weg bij wat je niet wilt ontvangen.

  Stap 7: Klik op de knop Gegevens opslaan.

  Anders:

  NB1: Het aanmelden voor de verschillende nieuwsbrieven kan ook via de Aanmeldformulieren in het menu Contact. Je krijgt dan ook een bevestiging per e-mail dat je de aanmelding hebt gedaan.

  NB2: Het afmelden voor elke nieuwsbrief apart kan via de link die onderaan elke e-mail staat.

  De bovenstaande stappen-procedure is een mogelijkheid voor de technische instelling, voor als je dat prettiger vindt. Hiervan krijg je geen bevestiging per e-mail.

 • Het kan voorkomen dat in een NIeuwsbrief een hyperlink [dat is zo'n onderstreepte/blauwe tekst waarmee je bijvoorbeeld een Bijlage kunt openen] niet reageert als je er op klikt.

  Dan raad ik je aan om er met de rechtermuisknop te klikken en de optie Link openen in nieuw tabblad te kiezen. Helaas werkt dit alleen in de webversie, maar niet op (mijn) Android-mobiel.

  Dan zal je zien dat het bestand wordt gedownload.

  In sommige browsers zie je dan rechtsboven in de werkbalk een Pijltje naar beneden dansen, bij andere browsers verschijnt het bestand linksonder in beeld, en kan je het daar openen.