FAQ's


 • Met de mobiele app "Mijn Gemeente" (van KerkSPOT) kan je "Mijn Marekerk" op je telefoon gebruiken.
  Mijn Gemeente kan je in de Google Play Store en in de Apple App Store vinden.
 • - Met de mobiele app (die je kunt downloaden via de App Store of Google Play) kan je snel bij informatie komen, die veelal ook op de site staat, maar die je op deze manier op je telefoon 'in je broekzak hebt'.

  - De mobiele app werkt alleen als je bent ingelogd, en dat kan je alleen als je je eerst registreert via de website: https://www.marekerk.nl/leden/

  - Mis je bepaalde zaken in de app, die je ook graag in de app zou willen zien, meld dat dan even bij: cbmkapp@gmail.com

  - Op de Startpagina/Home van de app vind je bovenin rechts een mannetje: klik daarop en je vindt daar Mijn menu, met alle toegangen tot voor jou beschikbare informatie, en onder Mijn groepen tot de groepen waar jij lid van bent.

  - Op de Startpagina/Home van de app vind je onderin een paar icoontjes: Home, Kalender, Geven, Preken en Menu (NB: Preken publiceren we niet. Het later beluisteren en/of bekijken van diensten kan altijd via YouTube of Kerkomroep.nl, zoek Marekerk Leiden.)

  - Via het Menu kom je weer bij algemene informatie, die je ook veelal op de website tegenkomt.

  - Maar je kunt ook bij wijze van spreken de 'Marewijzer' raadplegen onder het menu-item Mensen: je kunt alleen geregistreerde mensen vinden, bellen, mailen, en zelfs een routebeschrijving met Google Maps openen, op je telefoon!!!

  - Het Gemeente Prikbord vind je zowel op de startpagina/home, alsook via het Menu-item Mijn Gemeente-dashboard. Voor het prikbord en andere leuke dingen moet je op het dashboard wel even naar beneden scrollen. Gebruik het prikbord niet zoals je de mare-app tot nu toe gebruikt(e), maar als een prikbord dat iedereen kan lezen.

  - Op het Gemeente Prikbord kan je alleen nieuwe Berichten plaatsen als je daartoe de rechten hebt.
  Je kunt dan op het prikbord wel nieuwe berichten plaatsen maar niet publiekelijk reageren op berichten.

  - Wil je toch reageren op een bericht op het Gemeente Prikbord, ga dan eerst via het Menu naar het Gemeente-dashboard, scroll naar het Gemeente-prikbord, zoek daar het bericht op en open de link naar de persoon die het bericht heeft geplaatst. Daar zit een knop: Bericht sturen, wat vervolgens als e-mail wordt verstuurd en wat je vervolgens buiten de kerk-app in je eigen e-mailprogramma verder kunt volgen, indien je ook een vinkje hebt gezet bij: Ontvang een kopie van deze mail. E-mails worden namelijk niet binnen de app en ook niet op de site opgeslagen.

  - Wil je een bericht posten waar je reacties op wil hebben, maak dan gebruik van de nieuwste optie: Mare-app 2.0
  Voor deze optie moet iedereen (ook degenen die tot nu toe gebruikmaakten van de WhatsApp-groep 'mare-app') zich eerst aanmelden via de site het menu-item Contact > Aanmelding 'Mare-app 2.0'

  - Via het Menu-item Mijn Gemeente-dashboard vind je ook de Verjaardagslijst, en nog veel meer als je verder naar beneden scrollt, zoals een lijst met alle voor jou bedoelde Meldingen/Notificaties.

 • Nee, het is niet nodig om een mobieltje of smartphone met de mobiele app Mijn Gemeente (van KerkSPOT) te hebben.

  Je kunt echt alles op je laptop of PC doen, gewoon online in jouw standaard webbrowser: Chrome, FireFox, Edge, of welke je ook maar wilt gebruiken.

  Het is zelfs zo, dat je via je webbrowser eigenlijk meer kan doen dan met de mobiele app. Maar met de mobiele app kan je gelukkig ook via het algemene menu (de 3 streepjes rechtsonderin het scherm van de app op je mobiel) naar Onze Website gaan en daar de rest van de informatie vinden, zoals je die ook op je computer vindt.

  Het voordeel van de mobiele app is wel, dat je onderweg Mijn Marekerk altijd bij je hebt en zo snel je vrienden binnen de gemeente kunt vinden om te bellen, te mailen of om de routebeschrijving naar je vrienden of de kring etc.via Google Maps op te starten.

  Om de informatie in het besloten gedeelte te kunnen zien heb je wel altijd een registratie nodig. Die registratie kan je aanvragen via Mijn Marekerk, bovenin het scherm, waar je ook kunt inloggen als je een wachtwoord hebt toegestuurd gekregen via de mail. (Kijk altijd even in je SPAM als je geen mailtje hebt ontvangen.)