FAQ's


    1. Je vraagt zelf een registratie aan via deze site via het kopje Mijn Marekerk, bovenaan de pagina.
    2. Vervolgens wordt jouw aanvraag in behandeling genomen.
    3. Als we jou of u (her)kennen dan bevestigen we de aanvraag en wordt er een login voor je aangemaakt.
    4. Het systeem verzendt dan een mailtje naar het door jou opgegeven e-mailadres met daarin een ingewikkeld wachtwoord.
    5. Dat wachtwoord kan je als je hebt ingelogd zelf via jouw persoonlijke menu wijzigen (jouw naam staat nu bovenaan de pagina, waar eerst Mijn Marekerk stond)
      Wijzig dat wachtwoord in iets wat jij gemakkelijker onthoudt (maar aan niemand vertelt).

    Als er bovenaan de pagina Mijn Marekerk staat, dan ben je niet ingelogd.
    Als je bent ingelogd, dan staat jouw naam bovenaan de pagina en zie je ook meer menu-items staan van onderdelen die zijn afgeschermd voor niet-geregistreerde site-bezoekers.

    Op de aanmeldpagina kun je je dus aanmelden voor "Mijn Marekerk". Op die pagina staat de volgende tekst:
    Nadat je het formulier ingevuld hebt, zal de aanvraag door onze administratie verwerkt worden. Wanneer je aanvraag goedgekeurd is, zul je hier automatisch een e-mail van ontvangen.

    Je gegevens worden veilig bewaard. Na registratie en inloggen kun je zelf aangeven wat wel en niet zichtbaar is voor andere leden. Je gegevens zijn wel zichtbaar voor de beheerders van de administratie.

    Je krijgt automatisch* een bericht toegestuurd wanneer er een Weekbrief, Meeleefmail of Mare48 uitkomt.
    Ontvangst van deze nieuwsbrieven kan je zelf in- of uitschakelen via het kopje jouw persoonlijk Menu > Mijn Gegevens > Contactgegevens onder Nieuwsbrief. In elke nieuwsbrief-mail staat onderaan ook een wijzig- en afmeld-optie.

    *) Dit geldt voor nieuwe registraties vanaf 21-11-2020, 13:30. Bij oudere registraties werden nog niet alle nieuwsbrieven automatisch geactiveerd. Wil je je keuzes aanpassen, dan kan dat altijd, zoals hierboven uitgelegd.

  • Er zijn twee mogelijkheden om je wachtwoord te wijzigen:
    1. Je vraagt een nieuw wachtwoord aan. Dan ontvang je na enige minuten een mailtje op het door jou ingestelde e-mailadres met daarin een door het systeem gegenereerd ingewikkeld wachtwoord.
    2. Je bent ingelogd met je oude wachtwoord en gaat in jouw persoonlijk menu naar de optie: Wachtwoord wijzigen, waar je eerst je oude wachtwoord moet invullen en vervolgens 2x je nieuwe wachtwoord invult.

    In de eerste situatie krijg je dus een ingewikkeld, een moeilijk te onthouden wachtwoord, maar dat mag je zelf wijzigen in de tweede optie.
    In de tweede situatie kan je een wachtwoord instellen, dat je zelf verzint, maar wat wel aan een paar voorwaarden moet voldoen:
    - Minstens één letter
    - Minstens één hoofdletter
    - Minstens één getal
    - Minstens één special karakter
    - Minstens 8 karakters

    Het is wel verstandig om een voor anderen niet eenvoudig te achterhalen wachtwoord te bedenken, maar wat voor jou wel makkelijk is te onthouden.

  • Geen paniek! Als je je gebruikersnaam bent vergeten en dus niet meer kunt inloggen, dan ga je naar Mijn Marekerk en klik je daar of hier op de link "Ik ben mijn gebruikersnaam vergeten". 

    Dan moet je je e-mailadres opgeven dat je destijds gebruikt hebt bij je registratie. 

    Ben je zelfs dat e-mailadres vergeten, stuur dan via de volgende link even een mailtje naar de Website beheerder

    We helpen je graag weer op weg.

  • Als je inlogt op de site met jouw Gebruikersnaam en Wachtwoord, dan staat daar onder de opmerking "Ik zit achter een openbare computer", met een AANVINK-VAKJE ervoor.

    Dit vakje hoef je ALLEEN aan te vinken als je bijvoorbeeld achter een computer op school, op je werk of in een restaurant of in de bibiliotheek zit. Want er worden dan in de cache gegevens opgeslagen, over jouw surf-gedrag en wat jij intypt op sites e.d. Dat zijn plaatsen waar hackers nog weleens de gewoonte hebben om online-verkeer van anderen te proberen te volgen. En als jij dan jouw gebruikersnaam en wachtwoord hebt ingevuld, of online een formulier gaat invullen, dan loop je het risico dat jouw gegevens door hackers worden opgepikt of uitgelezen uit de cache.

    Met het vinkje aan, zijn er daarom bepaalde dingen niet mogelijk, zoals het invullen van formulieren; uit bescherming voor jouw privacy!

    Maar als je gewoon thuis achter je laptop, computer of iPad zit, of als je je telefoon gebruikt, dan hoef je dit vinkje dus NIET aan te zetten, want dan ben je op je eigen device bezig, dus niet openbaar.