FAQ's


Levensvragen

 • Als je worstelt met vragen over het leven en over geloofskwesties dan kan ik me dat best voorstellen. Er gebeuren ook zoveel dingen in ons leven die we niet begrijpen en waar we antwoorden op zoeken.

  Wij willen hier geen eenvoudige, kant-en-klaar antwoorden opsommen, geen dooddoeners. Wij zijn ook op zoek. Gelukkig vinden we een heleboel bemoediging in de Bijbel, en daaruit putten we moed en hoop om ondanks onze twijfels en vragen toch door te kunnen gaan.

  Tijdens de kerkdiensten op zondag spreekt de dominee vaak over onderwerpen die ons dagelijks leven raken. Een paar van die preken hebben we wat ingekort op deze site verzameld. Je kunt ze vinden in het menu Kerkdiensten > Preken

  Als je graag in contact wil komen met mensen bij jou in de buurt die het fijn vinden om met je te praten over het geloof en over de vragen die jou bezighouden, dan kan je ook zoeken op de site van Alpha Nederland.

  Ik hoop dat ik je hiermee een beetje heb geholpen om verder te komen op jouw levensweg.

  Wil je persoonlijk contact met iemand van onze kerk, stuur dan een mailtje aan marekerk@gmail.com of bel met 071-8876957

Registreren en Inloggen

  1. Je vraagt zelf een registratie aan via deze site via het kopje Mijn Marekerk, bovenaan de pagina.
  2. Vervolgens wordt jouw aanvraag in behandeling genomen.
  3. Als we jou of u (her)kennen dan bevestigen we de aanvraag en wordt er een login voor je aangemaakt.
  4. Het systeem verzendt dan een mailtje naar het door jou opgegeven e-mailadres met daarin een ingewikkeld wachtwoord.
  5. Dat wachtwoord kan je als je hebt ingelogd zelf via jouw persoonlijke menu wijzigen (jouw naam staat nu bovenaan de pagina, waar eerst Mijn Marekerk stond)
   Wijzig dat wachtwoord in iets wat jij gemakkelijker onthoudt (maar aan niemand vertelt).

  Als er bovenaan de pagina Mijn Marekerk staat, dan ben je niet ingelogd.
  Als je bent ingelogd, dan staat jouw naam bovenaan de pagina en zie je ook meer menu-items staan van onderdelen die zijn afgeschermd voor niet-geregistreerde site-bezoekers.

  Op de aanmeldpagina kun je je dus aanmelden voor "Mijn Marekerk". Op die pagina staat de volgende tekst:
  Nadat je het formulier ingevuld hebt, zal de aanvraag door onze administratie verwerkt worden. Wanneer je aanvraag goedgekeurd is, zul je hier automatisch een e-mail van ontvangen.

  Je gegevens worden veilig bewaard. Na registratie en inloggen kun je zelf aangeven wat wel en niet zichtbaar is voor andere leden. Je gegevens zijn wel zichtbaar voor de beheerders van de administratie.

  Je krijgt automatisch* een bericht toegestuurd wanneer er een Weekbrief, Meeleefmail of Mare48 uitkomt.
  Ontvangst van deze nieuwsbrieven kan je zelf in- of uitschakelen via het kopje jouw persoonlijk Menu > Mijn Gegevens > Contactgegevens onder Nieuwsbrief. In elke nieuwsbrief-mail staat onderaan ook een wijzig- en afmeld-optie.

  *) Dit geldt voor nieuwe registraties vanaf 21-11-2020, 13:30. Bij oudere registraties werden nog niet alle nieuwsbrieven automatisch geactiveerd. Wil je je keuzes aanpassen, dan kan dat altijd, zoals hierboven uitgelegd.

 • Er zijn twee mogelijkheden om je wachtwoord te wijzigen:
  1. Je vraagt een nieuw wachtwoord aan. Dan ontvang je na enige minuten een mailtje op het door jou ingestelde e-mailadres met daarin een door het systeem gegenereerd ingewikkeld wachtwoord.
  2. Je bent ingelogd met je oude wachtwoord en gaat in jouw persoonlijk menu naar de optie: Wachtwoord wijzigen, waar je eerst je oude wachtwoord moet invullen en vervolgens 2x je nieuwe wachtwoord invult.

  In de eerste situatie krijg je dus een ingewikkeld, een moeilijk te onthouden wachtwoord, maar dat mag je zelf wijzigen in de tweede optie.
  In de tweede situatie kan je een wachtwoord instellen, dat je zelf verzint, maar wat wel aan een paar voorwaarden moet voldoen:
  - Minstens één letter
  - Minstens één hoofdletter
  - Minstens één getal
  - Minstens één special karakter
  - Minstens 8 karakters

  Het is wel verstandig om een voor anderen niet eenvoudig te achterhalen wachtwoord te bedenken, maar wat voor jou wel makkelijk is te onthouden.

 • Geen paniek! Als je je gebruikersnaam bent vergeten en dus niet meer kunt inloggen, dan ga je naar Mijn Marekerk en klik je daar of hier op de link "Ik ben mijn gebruikersnaam vergeten". 

  Dan moet je je e-mailadres opgeven dat je destijds gebruikt hebt bij je registratie. 

  Ben je zelfs dat e-mailadres vergeten, stuur dan via de volgende link even een mailtje naar de Website beheerder

  We helpen je graag weer op weg.

 • Als je inlogt op de site met jouw Gebruikersnaam en Wachtwoord, dan staat daar onder de opmerking "Ik zit achter een openbare computer", met een AANVINK-VAKJE ervoor.

  Dit vakje hoef je ALLEEN aan te vinken als je bijvoorbeeld achter een computer op school, op je werk of in een restaurant of in de bibiliotheek zit. Want er worden dan in de cache gegevens opgeslagen, over jouw surf-gedrag en wat jij intypt op sites e.d. Dat zijn plaatsen waar hackers nog weleens de gewoonte hebben om online-verkeer van anderen te proberen te volgen. En als jij dan jouw gebruikersnaam en wachtwoord hebt ingevuld, of online een formulier gaat invullen, dan loop je het risico dat jouw gegevens door hackers worden opgepikt of uitgelezen uit de cache.

  Met het vinkje aan, zijn er daarom bepaalde dingen niet mogelijk, zoals het invullen van formulieren; uit bescherming voor jouw privacy!

  Maar als je gewoon thuis achter je laptop, computer of iPad zit, of als je je telefoon gebruikt, dan hoef je dit vinkje dus NIET aan te zetten, want dan ben je op je eigen device bezig, dus niet openbaar.

Mobiele app

 • Met de mobiele app "Mijn Gemeente" (van KerkSPOT) kan je "Mijn Marekerk" op je telefoon gebruiken.
  Mijn Gemeente kan je in de Google Play Store en in de Apple App Store vinden.
 • - Met de mobiele app (die je kunt downloaden via de App Store of Google Play) kan je snel bij informatie komen, die veelal ook op de site staat, maar die je op deze manier op je telefoon 'in je broekzak hebt'.

  - De mobiele app werkt alleen als je bent ingelogd, en dat kan je alleen als je je eerst registreert via de website: https://www.marekerk.nl/leden/

  - Mis je bepaalde zaken in de app, die je ook graag in de app zou willen zien, meld dat dan even bij: cbmkapp@gmail.com

  - Op de Startpagina/Home van de app vind je bovenin rechts een mannetje: klik daarop en je vindt daar Mijn menu, met alle toegangen tot voor jou beschikbare informatie, en onder Mijn groepen tot de groepen waar jij lid van bent.

  - Op de Startpagina/Home van de app vind je onderin een paar icoontjes: Home, Kalender, Geven, Preken en Menu (NB: Preken publiceren we niet. Het later beluisteren en/of bekijken van diensten kan altijd via YouTube of Kerkomroep.nl, zoek Marekerk Leiden.)

  - Via het Menu kom je weer bij algemene informatie, die je ook veelal op de website tegenkomt.

  - Maar je kunt ook bij wijze van spreken de 'Marewijzer' raadplegen onder het menu-item Mensen: je kunt alleen geregistreerde mensen vinden, bellen, mailen, en zelfs een routebeschrijving met Google Maps openen, op je telefoon!!!

  - Het Gemeente Prikbord vind je zowel op de startpagina/home, alsook via het Menu-item Mijn Gemeente-dashboard. Voor het prikbord en andere leuke dingen moet je op het dashboard wel even naar beneden scrollen. Gebruik het prikbord niet zoals je de mare-app tot nu toe gebruikt(e), maar als een prikbord dat iedereen kan lezen.

  - Op het Gemeente Prikbord kan je alleen nieuwe Berichten plaatsen als je daartoe de rechten hebt.
  Je kunt dan op het prikbord wel nieuwe berichten plaatsen maar niet publiekelijk reageren op berichten.

  - Wil je toch reageren op een bericht op het Gemeente Prikbord, ga dan eerst via het Menu naar het Gemeente-dashboard, scroll naar het Gemeente-prikbord, zoek daar het bericht op en open de link naar de persoon die het bericht heeft geplaatst. Daar zit een knop: Bericht sturen, wat vervolgens als e-mail wordt verstuurd en wat je vervolgens buiten de kerk-app in je eigen e-mailprogramma verder kunt volgen, indien je ook een vinkje hebt gezet bij: Ontvang een kopie van deze mail. E-mails worden namelijk niet binnen de app en ook niet op de site opgeslagen.

  - Wil je een bericht posten waar je reacties op wil hebben, maak dan gebruik van de nieuwste optie: Mare-app 2.0
  Voor deze optie moet iedereen (ook degenen die tot nu toe gebruikmaakten van de WhatsApp-groep 'mare-app') zich eerst aanmelden via de site het menu-item Contact > Aanmelding 'Mare-app 2.0'

  - Via het Menu-item Mijn Gemeente-dashboard vind je ook de Verjaardagslijst, en nog veel meer als je verder naar beneden scrollt, zoals een lijst met alle voor jou bedoelde Meldingen/Notificaties.

 • Nee, het is niet nodig om een mobieltje of smartphone met de mobiele app Mijn Gemeente (van KerkSPOT) te hebben.

  Je kunt echt alles op je laptop of PC doen, gewoon online in jouw standaard webbrowser: Chrome, FireFox, Edge, of welke je ook maar wilt gebruiken.

  Het is zelfs zo, dat je via je webbrowser eigenlijk meer kan doen dan met de mobiele app. Maar met de mobiele app kan je gelukkig ook via het algemene menu (de 3 streepjes rechtsonderin het scherm van de app op je mobiel) naar Onze Website gaan en daar de rest van de informatie vinden, zoals je die ook op je computer vindt.

  Het voordeel van de mobiele app is wel, dat je onderweg Mijn Marekerk altijd bij je hebt en zo snel je vrienden binnen de gemeente kunt vinden om te bellen, te mailen of om de routebeschrijving naar je vrienden of de kring etc.via Google Maps op te starten.

  Om de informatie in het besloten gedeelte te kunnen zien heb je wel altijd een registratie nodig. Die registratie kan je aanvragen via Mijn Marekerk, bovenin het scherm, waar je ook kunt inloggen als je een wachtwoord hebt toegestuurd gekregen via de mail. (Kijk altijd even in je SPAM als je geen mailtje hebt ontvangen.)

Algemeen

 • Heb je een andere (technische) vraag over het gebruik van de website of de mobiele app, die nog niet is beantwoord bij een van de andere vragen? Breng deze dan in. Klik hier voor het stellen van je (technische)  vraag.

  Heb je een vraag over de Marekerkgemeente, kijk dan eerst onder het menu Over ons of het menu Kerkdiensten, of bij Activiteiten, waar je al heel wat antwoorden kunt vinden.

  Heb je een persoonlijke vraag, dan vind je onder het menu Contact: Contactgegevens een hele lijst met e-mailadressen en telefoonnummers van mensen met wie je rechtstreeks kunt communiceren.

 • Voor wie is geregistreerd om in te loggen op de website of in de mobiele app van Mijn Marekerk, is er een mededelingenbord beschikbaar: het Gemeenteprikbord.

  Dit Gemeenteprikbord is, zoals de naam het al zegt, een prikbord, een mededelingenbord voor de gemeente(leden). Het is dus geen chatroom waar op kan worden gereageerd.

  Er is een beperkte groep van mensen die op het Gemeenteprikbord mogen posten namens de ledengroep waar zij het beheer over hebben.

  Alleen de website beheerder kan ook namens iemand anders een bericht neerzetten (posten) op het Gemeenteprikbord.
  In het geval je dát wilt, kan je een mailtje sturen naar cbmkapp@gmail.com met de tekst die je graag gepost wilt hebben. Dan kan jouw tekst (zonder opmaak, maar wel met een eventuele bijlage) namens jou op het Gemeenteprikbord worden gezet, zodat alle geregistreerde leden dit bericht kunnen lezen en in hun e-mail inbox krijgen, voor wie dat zo bij zichzelf heeft ingesteld.

  In sommige gevallen pikt de website beheerder ook wel eens berichten op vanuit de WhatsApp-groep 'mare-app' en plaatst hetzelfde bericht dan ongevraagd op het Gemeenteprikbord (dit gaat dus niet automatisch).

   

 • Dat is een legitieme vraag: "Registreren? Waarom zou ik?"

  Als Marekerkgemeente willen we veilgheid en een mogelijkheid tot verbondenheid bieden aan onze leden en vaste bezoekers.

  Met de keuze voor het platform van KerkSPOT bieden wij de mogelijkheid aan geregisteerde deelnemers van 'Mijn Marekerk', om in de beslotenheid van allerlei (werk)groepen met elkaar te communiceren. Je kunt je dan abonneren op de verschillende Nieuwsbrieven (Weekbrief, Meeleefmail, Mare48), op de Agenda's van jouw activiteiten, Bijbelstudie-/Kring-materialen downloaden, etc.

  Hiermee is kans dat er door WhatsApp- en Facebook-hackers wordt meegekeken en reclamecontent wordt aangeboden uitgesloten.

  Dus daarom is het gewoon slim om je te registreren voor Mijn Marekerk en die andere platforms achter je te laten, voor wat betreft het communiceren over jouw betrokkenheid bij de Marekerkgemeente. En als je dat doet, dan mis je tenminste ook geen informatie die niet (meer) gedeeld wordt in die andere chatrooms.

  Dus: Registreer je, Log in, Sluit je via het menu Contact aan bij een van de groepen zoals de Mare-app 2.0, meld je aan voor de Weekbrief, Meeleefmail en de Mare48, deel wat je belangrijk vindt en geniet van het samen kerk-zijn.

  Join the club. Let's have fun together.

 • Het menu Documenten bevat meer informatie wanneer je bent ingelogd.
  Om te kunnen inloggen moet je je eerst registereren via https://www.marekerk.nl/leden/

  Het menu Documenten bevat o.a. de Wijkgids, Fotogalerijen, Nieuws, Artikelen en losse Documenten, die je kunt inzien of downloaden.
  Sommige onderdelen zijn alleen beschikbaar als je bent ingelogd en in (een) bepaalde groep(en) zit, andere zijn voor alle geregistreerde mensen beschikbaar, en weer andere zijn ook beschikbaar als je niet bent ingelogd. Deze laatste onderdelen zijn dus openbaar toegangkelijk.

   

 • Meldingen/Notificaties zie je op de site en ontvang je op je mobiel, wanneer je:

  1. bent geregistreerd EN
   1. op de site bent ingelogd via Mijn Marekerk OF
   2. op je mobiel bent ingelogd in de app Mijn Gemeente (te downloaden via Apple Store of Google Play).
  2. EN op je mobiel bij de Algemene Instellingen bij het onderdeel Meldingen de app Mijn Gemeente hebt geactiveerd.

  Alle Meldingen/Notificaties die voor jou bedoeld zijn/waren kan je altijd terugvinden in persoonlijk menu:

  1. Op je laptop of pc zie je een cijfertje staan bij het klok-symbool op de site naast jouw inlognaam.
  2. In de mobiele app ga je vanaf de Home via het poppetje (rechtsboven) naar Mijn Menu > Mijn Notificaties.

  Als je naast de standaard meldingen ook per e-mail een notificatie wilt ontvnagen over de door jou gekozen onderwerpen, dan ga je:

  1. Op de site via jouw inlognaam naar Mijn Gegevens (met het radertje ervoor).
   1. Kies daar i.p.v. Algemeen de optie Notificaties
   2. Stel daar in wanneer jij de e-mails wilt ontvangen
  2. Op je mobiel stel je vervolgens in van welke onderwerpen je meldingen wilt ontvangen:
   1. Ga via het poppetje op de Home naar Bewerk profiel
   2. Kies vervolgens Notificaties
   3. Bepaal daar de onderwerpen waar je notificaties van wilt ontvangen
 • Dat is een terechte vraag: Waarom een nieuwe site?

  Onze site
  Er is niets mis met de site van de Marekerk, zoals deze de afgelopen jaren was. En zeg nu zelf, eigenlijk zie je niet eens zoveel verschil tussen hoe het was en hoe het is geworden.
  Toch was het nodig om de hele site opnieuw op te zetten,  want...

  Waarom
  In de tijd van de corona lockdown bleek er een grote behoefte om digitaal met elkaar te kunnen communiceren. Platforms als Facebook, WhatsApp en Instagram geven je helaas niet altijd het gevoel dat je informatie veilig is of echt privé en ze gebruiken je zoekgedrag voor reclamedoeleinden.
  Doorslaggevend was echter de verplichting om je tijdens de coronacrisis te registreren voor het bezoeken van de diensten. Een kleine afvaardiging van de kerkenraad boog zich over dit probleem en kwam uit bij KerkSPOT en de bijbehorende app Mijn Gemeente. In dit programma kwam de vervulling van alle wensen bij elkaar.

  Besloten en beveiligd
  Toegegeven, de registratie voor de kerkdiensten doen we nog even via https://meevieren.nl/marekerkleiden, totdat we ook die functionaliteit in Mijn Gemeente = Mijn Marekerk, hebben ingericht, uitgetest en vrijgegeven. We gaan niet over één nacht ijs.
  Maar wat nu al wel kan, is dat iedereen zelf kan inloggen op Mijn Marekerk en via besloten groepen met elkaar kan communiceren.

  Registratie voor Mijn Marekerk
  Je vraagt zelf een registratie aan via de site onder Mijn Marekerk en vervolgens wordt jouw aanvraag in behandeling genomen. Als we jou of u (her)kennen dan bevestigen we de aanvraag en wordt er een login voor je aangemaakt. Het systeem verzendt een mailtje naar het door jou opgegeven e-mailadres met daarin een ingewikkeld wachtwoord. Dat wachtwoord kan je zelf via jouw persoonlijke menu wijzigen in iets wat jij gemakkelijker onthoudt (maar aan niemand vertelt).

  Jouw betrokkenheid en onze eigen app
  Jij bent waarschijnlijk betrokken in een of andere activiteit in de gemeente. Zo zitten wij als Marekerkers nu eenmaal in elkaar: jong of oud, je hoort altijd wel ergens bij. Een huiskring, een werkgroep, als leider of deelnemer van een activiteit, of 'gewoon bezoeker' maar je voelt je betrokken en je wil geïnformeerd worden en blijven via de Weekbrief/Nieuwsbrief.
  Door je te registreren krijg je toegang tot 'jouw groepsactiviteiten' onder jouw persoonlijk menu 'Mijn Groepen'. En daar kan je met elkaar communiceren, bijvoorbeeld net als in de WhatsApp-groep van de gemeente maar dan binnen onze eigen omgeving, de mobiele app Mijn Gemeente (die je kunt downloaden via de App Store of Play Store), en vrij van reclames.
  Het zal natuurlijk even wennen zijn, maar je zult snel niet meer anders weten en hopelijk ook niets anders meer willen dan deze eigen 'community'. Alles binnen onze eigen app: de Weekbrief, jouw roosters, kringcommunicatie, jeugdinfo, de liturgie... bedenk het zelf maar en we gaan vervolgens zoeken naar de beste oplossing. Dus... niet klagen maar vragen, dan komen we samen weer een stap verder.

  Vliegende start
  Let op: we zijn nog hard bezig met de verdere inrichting, uitbreiding van opties en het klaarmaken van Antwoorden op Veelgestelde vragen.

  Heb je een vraag stel die dan, bijvoorbeeld op het speciale e-mailadres van de ContentBeheerderMareKerkApp: cbmkapp@gmail.com
  Maar ook een beetje geduld met ons dus, want het blijft vrijwilligerswerk en dat is mensenwerk.
  Daarnaast is de leverancier ook nog bezig om de onderliggende techniek steeds verder te verbeteren.
  Als het goed is merk je niets van het werk achter de schermen maar wel van de steeds betere resultaten die automatisch op de site en in de app worden doorgevoerd.

  Ten slotte
  En dan even dit: de oude site-beheerders denken en doen nog steeds mee. En daar zijn we erg blij mee.

  Samen zijn we sterk, in Gods werk en kerk. 

  .....................

  N.B.: wil je meer weten over de organisatie achter deze app, kijk dan op www.kerk-spot.nl

 • E-mailtjes

 • Vanuit de site worden er soms mailtje verstuurd met de afzender no-reply@marekerk.nl

  Sommige e-mailproviders zetten deze mailtjes in je RECLAME- of SPAM-box, of ze zetten er een melding in dat deze e-mail wel eens een gevaar zou kunnen opleveren.
  Die melding kan je negeren en bijvoorbeeld klikken op de knop Melden dat dit geen spam is, en de mail gewoon openen als er in het onderwerp [Marekerk] staat.
  Als je dat wilt voorkomen, zet dan in je Contacten een nieuw contact met het e-mailadres no-reply@marekerk.nl

  Stel dat je per ongeluk het e-mailadres no-reply@marekerk.nl als ongewenst hebt gemarkeerd, dan moet je dat natuurlijk snel weer ongedaan maken.
  Bij de verschillende e-mailprogramma's zit dat telkens weer op een andere plek. Dat moet je dus zelf even (laten) uitvogelen.

  Voor een uitgebreide technische uitleg over hoe je dit nog beter instelt in Gmail, klik hier

 • Wanneer je een (e-mail) bericht verstuurt vanuit de website of met de mobiele app, dan verstuurt het systeem dat bericht aan de geadresseerde en het stuurt ook meteen een Kopie van jouw bericht aan jou zelf toe (naar het e-mailadres dat je hebt opgegeven in jouw persoonlijke instellingen binnen de kerk-app). Jij krijgt het Kopie van jouw bericht (als het goed is*) in de inbox van jouw standaard e-mailprogramma.
   
  De kerk-app slaat geen berichten op. Je kunt het bericht daarom ook niet meer terugvinden binnen het systeem.
   
  Vervolgens kan de ontvanger gewoon het bericht beantwoorden en dan krijg jij het antwoord weer in jouw standaard e-mailprogramma.
   

  NB 1: Bij Groepsberichten moet je voor het verzenden van een Kopie van jouw bericht een extra Vinkje zetten, maar bij privé-berichten gaat dat automatisch.
   
  NB 2: De ontvanger kan in de details bij de 'van' zien, dat de mail is verzonden door no-reply@marekerk.nl maar namens jouw e-mailadres.
  *) Maar dit is wel de reden dat mailtjes die vanuit het systeeem zijn verzonden soms in jouw spambox terecht kunnen komen (daarover heb ik in een ander antwoord al uitleg gegeven).
   
 • YouTube

 • Ja, dat is meestal wel mogelijk.

  Live uitzendingen

  Bijna alle diensten van de Marekerk kan je live volgen via ons eigen YouTube-kanaal in beeld en geluid (zowel de zondagochtend- als ook de middagdiensten).

  Of beluister ze via deze link: kerkomroep.nl (alleen audio, ook beide zondagsdiensten), of zoek op de site van de Kerkomroep naar de Marekerk Leiden.
  Zie je op Kerkomroep.nl niet meteen de live-uitzending staan, scroll dan naar beneden voor het overzicht van alle beschikbare diensten.
  De bovenste dienst in de lijst toont het woordje Live, klik daarachter op Luisteren. 

  Later bekijken of beluisteren 

  Op beide hierboven genoemde sites kan je later de meeste diensten ook terugkijken en/of -luisteren.

Nieuwsbrieven

 • Het kan zijn dat je een van de Nieuwsbrieven: de Meeleefmail, de Weekbrief of de Mare48 niet in je Inbox ziet staan.

  Dat komt dat omdat de afzender (in dit geval no-reply@marekerk.nl) door jouw e-mailprogramma herkend wordt als Reclame of Spam.

  Soms helpt het om de afzender no-reply@marekerk.nl in je Contacten op te slaan, zodat het programma de afzender herkent als betrouwbaar.

  Kijk maar even onder Reclame of Spam en verplaats deze mail naar Inbox, of verwijder het ongewenste Label, of klik op Dit is geen spam, o.i.d.

 • Je wil graag zelf kunnen instellen welke Nieuwsbrieven (Mare48, Weekbrief, Meeleefmail) je per e-mail krijgt toegestuurd.

  Stap 1: log in op de site via Mijn Marekerk (het is niet [meer] mogelijk om dit in de mobiele app te regelen).

  Nu zijn er wel 3 wegen om op dezelfde plek terecht te komen, daarom leg ik alleen de eenvoudigste uit:

  Stap 2: Klik op jouw naam (boven de menu-balk).

  Stap 3: Kies in de lijst Mijn Gegevens (met het radertje erbij).

  Stap 4: Kies in de lijst Contactgegevens (met het envelopje erbij).

  Stap 5: Zet een Vinkje bij Nieuwsbrief bij Ja, ik wil een digitale nieuwsbrief ontvangen.

  Stap 6: Zet Vinkjes aan bij de Nieuwsbrieven die je voortaan wilt ontvangen. Haal het Vinkje weg bij wat je niet wilt ontvangen.

  Stap 7: Klik op de knop Gegevens opslaan.

  Anders:

  NB1: Het aanmelden voor de verschillende nieuwsbrieven kan ook via de Aanmeldformulieren in het menu Contact. Je krijgt dan ook een bevestiging per e-mail dat je de aanmelding hebt gedaan.

  NB2: Het afmelden voor elke nieuwsbrief apart kan via de link die onderaan elke e-mail staat.

  De bovenstaande stappen-procedure is een mogelijkheid voor de technische instelling, voor als je dat prettiger vindt. Hiervan krijg je geen bevestiging per e-mail.

 • Het kan voorkomen dat in een NIeuwsbrief een hyperlink [dat is zo'n onderstreepte/blauwe tekst waarmee je bijvoorbeeld een Bijlage kunt openen] niet reageert als je er op klikt.

  Dan raad ik je aan om er met de rechtermuisknop te klikken en de optie Link openen in nieuw tabblad te kiezen. Helaas werkt dit alleen in de webversie, maar niet op (mijn) Android-mobiel.

  Dan zal je zien dat het bestand wordt gedownload.

  In sommige browsers zie je dan rechtsboven in de werkbalk een Pijltje naar beneden dansen, bij andere browsers verschijnt het bestand linksonder in beeld, en kan je het daar openen.