Concert-agenda

Wij hopen snel weer in de gelegenheid te zijn om mooie concerten te organiseren in de Marekerk.
Zodra dit mogelijk is, zal je hier de Concert-agenda vinden.

Voorlopig is het beluisteren van het orgel wel (en gratis) mogelijk, maar dan alleen tijdens de reguliere zondagsdiensten (zie menu Kerkdiensten > Data of Agenda).

Corona

Afhankelijk van de corona-maatregelen kunnen we slechts een beperkt aantal mensen per activiteit toelaten tot de Marekerk.
Dat zie je direct bij het reserveren op de site, waar je het aantal (nog) beschikbare plaatsen zult zien.

Op dit moment kan je alleen reserveren voor de zondagsdiensten, via meevieren.nl/marekerkleiden
Laten we samen ons best doen om ons aan de regels te houden, zodat we nog lang van elkaar en van mooie muziek kunnen genieten.

Standaard regel:
Kom niet als je niet aan de (gezondheids)eisen voldoet die op dat moment gelden. Houd moed! Heb lief!

Hieronder vind je de informatie zoals deze vóór de coronacrisis gold en hopelijk daarna ook weer:

Zaterdagmiddagconcerten

Regelmatig organiseert de Marekerk concerten op zaterdagmiddag.
De Marekerk is vanaf 13.30 uur open voor bezichtiging geopend (Open Kerk).
De concerten beginnen om 16.00 uur.
De concerten duren ongeveer drie kwartier en zijn toegankelijk voor iedere muziekliefhebber.
De toegang is gratis. Aan de uitgang wordt gecollecteerd.

Wil je op de hoogte blijven van concerten in de Marekerk?
Stuur dan een e-mail naar muziek@marekerk.nl en vermeld in de onderwerpregel ‘opgave concertberichten Marekerk’ of abonneer je via onze facebook-pagina op de facebook-updates.

Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie, dan kun je contact opnemen met de muziekcommissie via muziek@marekerk.nl.
De Marekerk wordt regelmatig verhuurd voor concerten. Voor meer informatie over deze concerten
klik hier.

Orgels

Kijk hier voor meer informatie over de orgels in de Marekerk.

Organist

Henk Gijzen is organist tijdens kerkdiensten in de Marekerk. Hij studeerde orgel en kerkmuziek bij Evaristos Glassner en Klaas Bolt aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Henk behaalde de akte muziekonderwijs B voor orgel, het praktijkdiploma kerkmuziek en het einddiploma solospel orgel. Verder studeerde hij orgel bij Elly Kooiman, koordirectie bij Jan Pasveer en orkestdirectie bij Anton Kersjes. In 1979 werd hij prijswinnaar van het Nationaal Orgel Improvisatieconcours te Bolsward.

Van 1983 tot eind 2002 was Henk Gijzen cantor-organist van de Grote Kerk te Vianen. Sinds 2003 is hij als organist en later als cantor-organist verbonden aan de Marekerk te Leiden, waar hij nog steeds het historische Garrels-orgel uit 1733 bespeelt. Hij is orgeldocent en koordirigent aan de Streekmuziekschool te Alphen a/d Rijn. Het muziekschoolkoor en Brederode Consort staan hier onder zijn leiding. Hoogtepunten waren de uitvoeringen van Bachs Hohe Messe, Johannes- en Matthäus-Passion. Daarnaast is Henk Gijzen dirigent van de C.O.V. ‘Com nu met Sangh’ te Sassenheim, waarmee hij met begeleiding van RBO Sinfonia grote koorwerken uitvoert. Ook componeert hij kerkmuziek voor koor en orgel. Zijn orgelmuziek is in verschillende uitgaven verschenen.

Regelmatig geeft Henk Gijzen orgelconcerten. Hij maakte cd-opnamen in Abcoude en Leeuwarden en werkte mee aan een cd-project rond de orgelmaker Petrus van Oeckelen. Ook speelde hij op orgels in het Duitse Störmthal, Grosshartmansdorf en Freiberg ten behoeve van een radioserie met werken van J.L. Krebs. In 2004 bespeelde hij als titularis het orgel van de Marekerk voor de NCRV-radio. In 2006 is de cd ‘Henk Gijzen speelt eigen werken op orgels van Rudolph Garrels’ uitgebracht. Deze CD is gemaakt ter ondersteuning van de renovatie van het Garrels-orgel in de Marekerk. Ter gelegenheid van de voltooiing van deze renovatie is in 2010 opnieuw een CD uitgebracht met werken van verschillende componisten.

Contactinformatie Henk Gijzen tel. 0297-264990 email h.gijzen@kpnmail.nl