henkgijzenHenk Gijzen is organist tijdens kerkdiensten in de Marekerk en dirigent van MareVocale. Henk Gijzen studeerde orgel en kerkmuziek bij Evaristos Glassner en Klaas Bolt aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Hij behaalde de akte muziekonderwijs B voor orgel, het praktijkdiploma kerkmuziek en het einddiploma solospel orgel. Verder studeerde hij orgel bij Elly Kooiman, koordirectie bij Jan Pasveer en orkestdirectie bij Anton Kersjes. In 1979 werd hij prijswinnaar van het Nationaal Orgel Improvisatieconcours te Bolsward.

Henk Gijzen was van 1983 tot eind 2002 cantor-organist van de Grote Kerk te Vianen. Sinds 2003 is hij als organist en later als cantor-organist verbonden aan de Marekerk te Leiden waar hij het historische Garrels-orgel uit 1733 bespeelt. Hij is orgeldocent en koordirigent aan de Streekmuziekschool te Alphen a/d Rijn. Het muziekschoolkoor en Brederode Consort staan hier onder zijn leiding. Hoogtepunten waren de uitvoeringen van Bachs Hohe Messe, Johannes- en Matthäus-Passion. Daarnaast is Henk Gijzen dirigent van de C.O.V. ‘Com nu met Sangh’ te Sassenheim, waarmee hij met begeleiding van RBO Sinfonia grote koorwerken uitvoert. Ook componeert hij kerkmuziek voor koor en orgel. Zijn orgelmuziek is in verschillende uitgaven verschenen.

Henk Gijzen geeft regelmatig orgelconcerten. Hij maakte cd-opnamen in Abcoude en Leeuwarden en werkte mee aan een cd-project rond de orgelmaker Petrus van Oeckelen. Ook speelde hij op orgels in het Duitse Störmthal, Grosshartmansdorf en Freiberg ten behoeve van een radioserie met werken van J.L. Krebs. In 2004 bespeelde hij als titularis het orgel van de Marekerk voor de NCRV-radio. In 2006 is de cd ‘Henk Gijzen speelt eigen werken op orgels van Rudolph Garrels’ uitgebracht. Deze CD is gemaakt ter ondersteuning van de renovatie van het Garrels-orgel in de Marekerk. Ter gelegenheid van de voltooiing van deze renovatie is in 2010 opnieuw een CD uitgebracht met werken van verschillende componisten.

In de webshop kunt u zien welke CD’s u van Henk Gijzen kunt bestellen. Contactinformatie Henk Gijzen tel. 0297-264990 email h.gijzen@kpnmail.nl