Zaterdagmiddagconcerten

Regelmatig organiseert de Marekerk concerten op zaterdagmiddag. De Marekerk is vanaf 13.30 uur open voor bezichtiging geopend. De concerten beginnen om 16.00 uur. De concerten duren ongeveer drie kwartier en zijn toegankelijk voor iedere muziekliefhebber. De toegang is gratis. Aan de uitgang wordt gecollecteerd.

Wilt u op de hoogte blijven van concerten in de Marekerk? Stuur dan een e-mail naar en vermeld in de onderwerpregel ‘opgave concertberichten Marekerk’ of geef u hieronder op voor de nieuwsbrief of abonneer u via facebook op de facebook-updates.

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met de muziekcommissie via . De Marekerk wordt regelmatig verhuurd voor concerten. Voor meer informatie over deze concerten klik hier.

Theo Jellema speelt 25 augustus in de Marekerk

Zaterdagmiddag wordt er in de Marekerk een orgelconcert gegeven door Theo Jellema.Theo Jellem
Het concert begint om 16.00 uur.
De toegang is gratis, wel wordt een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten.

Het programma

William Byrd (1543-1623)
Fantasia

Hieronymus Praetorius (1560-1629)
Veni Creator (3 verzen)

Pablo Bruna (1611-1679)
Tiento de medio registro de tiple primero tono

Vincenzo Pellegrini (ca.1562 – 1630)
Canzona detta la Berenice

Henry Purcell (1659-1695)
Voluntary for a double organ

Dieterich Buxtehude (1637-1707)
Preludium in g – BuxWV 163

Johan Beeftink (*1941)
Partita “Christe qui lux es et dies”

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Vater unser im Himmelreich – BWV 762

Valet will ich dir geben – BWV 736

Theo Jellema (1955)

studeerde orgel aan het conservatorium te Groningen in de orgelklas van Wim van Beek en behaalde zijn solodiploma met onderscheiding in 1978. In 1981 behaalde hij het diploma Theorie der Muziek. Hij was jarenlang orgeldocent aan de conservatoria van Arnhem en Zwolle. Nu is hij naast zijn werkzaamheden als organist van de Grote of Jacobijnerkerk en stadsorganist te Leeuwarden docent hoofdvak orgel aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Hij heeft een uitgebreide concertpraktijk die hem voerde naar een groot aantal Europese landen, naar Rusland, Japan en Korea. In de loop der jaren speelde hij verschillende ‘integrales’ (Franck, Messiaen, Bach). Voor de opnamen in het kader van het project All of Bach van de Nederlandse Bach Vereniging speelde hij een aantal van Bachs orgelwerken.
Theo Jellema jureert bij belangrijke Europese orgelconcoursen (Vilnius, Alkmaar, Brugge, Toulouse, Pistoia, Groningen) en geeft masterclasses in binnen- en buitenland. Hij maakte cd-opnamen van belangrijke historische orgels. Voor de Commissie Orgelzaken van de Protestantse Kerk in Nederland is hij werkzaam als orgeladviseur.