Zaterdagmiddagconcerten

Regelmatig organiseert de Marekerk concerten op zaterdagmiddag. De Marekerk is vanaf 13.30 uur open voor bezichtiging geopend. De concerten beginnen om 16.00 uur. De concerten duren ongeveer drie kwartier en zijn toegankelijk voor iedere muziekliefhebber. De toegang is gratis. Aan de uitgang wordt gecollecteerd.

Wilt u op de hoogte blijven van concerten in de Marekerk? Stuur dan een e-mail naar en vermeld in de onderwerpregel ‘opgave concertberichten Marekerk’ of geef u hieronder op voor de nieuwsbrief of abonneer u via facebook op de facebook-updates.

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met de muziekcommissie via . De Marekerk wordt regelmatig verhuurd voor concerten. Voor meer informatie over deze concerten klik hier.

Casper de Jonge speelt in de Marekerk

Zaterdagmiddag 26 januari bespeelt Casper de Jonge het orgel in de Marekerk. Het concert begint om 16.00 uur.

casperdejongeFoto: Martje de Vries

J.S. Bach (1685-1750)
Fantasia in G gr. (Pièce d’orgue) BWV 572
– Très vitement
– Gravement
– Lentement

D. Scarlatti (1685-1757)
Sonata in E gr. K 380
Sonata in b kl. K 87
Sonata in C gr. K 159

J. Zwart (1877-1937)
Toccata Psalm 146

Th. Dubois (1837-1924)
Cantilène religieuse
Marcietta
Offertoire
Marche-Sortie

L.J.A. Lefébure-Wély (1817-1869)
Boléro de Concert op. 166

Casper de Jonge

Casper de Jonge is titulair organist van de Waalse Kerk in Den Haag. Ook speelt hij regelmatig orgel in de Lokhorstkerk en in het Academiegebouw van de Universiteit Leiden. Als vaste repetitor en begeleider van The Incidental Choir (THINC) trad hij onder meer op in uitvoeringen van Fauré’s Requiem, Brahms’ Ein deutsches Requiem, en Rossini’s Petite messe solennelle. Hij was een leerling van Erik van Bruggen (orgel), Marijke Rindertsma en Birgitta Bulgakov (piano), en bijvakstudent van Geoffrey Madge aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Casper de Jonge is universitair docent Grieks aan de Universiteit Leiden.