Expositie over het Scheppingsverhaal in de Marekerk

Van zaterdag 5 augustus tot en met zaterdag 30 september kunt u in de Marekerk in Leiden een expositie over het Scheppingsverhaal bekijken. Die expositie bestaat uit werken in weeftechnieken en andere ruimtelijke technieken. De kunstwerken zijn gemaakt door Ardie den Boer.
De expositie is gratis te bekijken, elke zaterdagmiddag van 13:30 tot 16:30 uur.

Over de expositie

De kunstwerken verbeelden teksten uit Genesis 1 en 2. Ze heeft die teksten genomen uit de Herziene Statenvertaling.
Ardie is erg geboeid door het Scheppingsverhaal, ze wilde graag de scheppingsdagen uitbeelden. Ze zegt daar het volgende over:

‘Het belangrijkste van het scheppingsverhaal is voor mij het ontdekken van de boodschap daarachter. Daarnaar ben ik op zoek gegaan.
Per scheppingsdag heb ik het verhaal aandachtig gelezen samen met diverse verklaringen. Het verhaal in de Bijbel neem ik tamelijk letterlijk.
Daarna ben ik gaan nadenken over hoe ik mij die dag voorstelde en hoe ik dit om kon zetten in een kunstwerk. Ik wilde vooral het ‘bewegende moment’, het ‘dynamische’ vastleggen.
Tijdens het werken aan deze serie ben ik me steeds meer bewust geworden van de vreugde die God in Zijn werk gelegd heeft. De betekenis van het verhaal is ook dichterbij me gekomen.’

Over de kunstwerken

Hoewel Ardie vooral vooral veel ervaring heeft met diverse weeftechnieken, wilde ze zich bij het maken van deze serie niet vastleggen op een bepaalde techniek. Hierdoor is een behoorlijke variatie in uitvoeringen ontstaan, zowel in weefwerk als in andere (ruimtelijke) technieken.
Soms inspireerde de tekst die ze uitbeeldde haar tot de keuze van een bepaalde techniek. Zoals het werk dat gaat over het ontstaan van de dampkring. Dat is uitgevoerd in draad.
weef

Over Ardie den Boer

Ardie den Boer weeft al jaren. Ze exposeert haar werk ook met enige regelmaat in het Wevershuisje in Leiden. Ardie is lid van de Marewijkgemeente.
Om meer kunstzinnige diepgang in haar werk te kunnen leggen heeft Ardie vier jaar een parttime kunstopleiding gevolgd bij Academie de Werker in Groningen.

Over de expositie

Duur van de expositie: zaterdag 5 augustus tot en met zaterdag 30 september 2017
Plaats: de Marekerk, Lange Mare 48, 2312 GS Leiden
Openingstijden: zaterdagmiddagen van 13:30 tot 16:30 uur