De kerkdiensten kenmerken zich door gebed, zang – meestal onder begeleiding van het orgel – en uitleg over de Bijbel. Een dienst duurt ongeveer 75 minuten. We lezen voornamelijk uit de Herziene Statenvertaling, zingen psalmen uit de nieuwe berijming en gezangen uit het liedboek voor de kerken.

De ochtenddienst om 10.00 uur gaat meestal om de praktijk van het christen-zijn: wat geloven wij en waarom, en wat betekent dit praktisch? Tijdens deze dienst is er crèche voor de allerkleinsten. Ook is er kindernevendienst in 3 groepen voor de kinderen in de basisschoolleeftijd. Na de dienst is er gelegenheid om na- en bij te praten met koffie, thee en limonade.

De middagdienst om 17.00 uur staat meestal in het teken van de geloofsleer en is daardoor iets theoretischer dan de ochtenddienst. De predikant gebruikt dan vaak een van de belijdenisgeschriften (zoals de Heidelbergse Catechismus) als uitgangspunt.