Wij geloven in God de Vader, in zijn Zoon Jezus Christus en in de Heilige Geest. Vanuit dat geloof willen wij dienstbaar zijn aan de mensen om ons heen en aan elkaar. Zo vormen wij een christelijke gemeenschap.

Twee keer per zondag komen we samen om God te eren, meer over Hem te leren en elkaar te ontmoeten.  Wij geloven dat de Bijbel Gods woord is en dat hij daardoor tot ons spreekt. Daarom ligt de Bijbel altijd opengeslagen in ons midden. Daar laten wij ons door leiden. De kerkdiensten kenmerken zich door gebed, zang en uitleg over de Bijbel.

Daarnaast willen wij ook doordeweeks oog en oor hebben voor elkaar én voor de mensen om ons heen. Zo verlenen we via Diaconaal Centrum de Bakkerij hulp aan mensen in nood. Door gastvrijheid en vrede willen wij iets laten zien van wie Jezus Christus is. Het is ons verlangen dat steeds meer mensen God leren kennen en dat de Marekerk in Leiden een kloppend hart mag zijn.