Het bovendeel van het Garrelsorgel in de Marekerk is afkomstig uit het koor van de Leidse Pieterskerk. Het orgel verhuisde in 1733 naar de Marekerk en werd in 1735 vergroot door orgelbouwer Rudolph Garrels. Het orgel telt 29 stemmen, verdeeld over drie klavieren. De wapens op het orgel zijn van kerkmeesters uit 1733. Onlangs is het orgel grondig gerenoveerd. Een boek en een CD ter gelegenheid van de renovatie zijn hier te bestellen.

Organist

Henk Gijzen is de vaste organist van de Marekerk en dirigent van MareVocale. Hij studeerde orgel en kerkmuziek aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Hij behaalde de akte muziekonderwijs B voor orgel, het praktijkdiploma kerkmuziek en het einddiploma solospel orgel. Ook studeerde hij orgel, koordirectie en orkestdirectie. In 1979 won hij het Nationaal Orgel Improvisatieconcours te Bolsward. Henk Gijzen was van 1983 tot eind 2002 cantor-organist van de Grote Kerk te Vianen. Sinds 2003 is hij als organist en later als cantor-organist verbonden aan de Marekerk te Leiden.